Vaříme s Oliverem Pape – Ananasové curry s tofu a kokosem
Sdílet na Facebooku
Co byste řekli na to, že bychom si život trošičku okořenili? Jestli máte rádi jemně pikantní jídla, vyzkoušejte další z lahodných receptů, které pro vás připravil šéfkuchař Oliver Pape. Budete mít pocit, že jste se přesunuli do exotické krajiny plného slunce, moře, koktejlů a hlavně dobrého jídla.
I když se stále ještě neví, jak to letos bude s dovolenou v zahraničí, není důvod, proč si trochu exotiky nepřinést do svých domovů. Svolejte celou rodinu i své přátele a uspořádejte si tu nejlepší letní party.
Připravte několik druhů zeleninových salátů a zálivek, vyndejte ze sklepa gril, na který se po několik měsíců jen prášilo, upečte oblíbený koláč, který si dáte k odpolední kávičce a samozřejmě nezapomeňte na hlavní chod, kterým bude toto ananasové curry s tofu a kokosem. To vše doplňte oblíbenými koktejly (pro děti nealkoholické verze).
A pokud máte možnost tuto sešlost uspořádat u někoho na zahradě, kde je i bazén, idylické představě exotické dovolené už nic nebrání.
Ananasové curry s tofu a kokosem
Ingredience:
- 1 ananas
- 1 batát
- 1 svazek brokolice
- 2 kusy červené cibule
- 1 kus čerstvého zázvoru velkého asi jako palec
- 1 limetka
- 1 chilli paprička
- 2 plné lžíce zelené curry pasty
- 1 lžíce bio ghee enerBiO
- 1 balení bio tofu enerBiO
- 1/2 balení bio kokosových lupínků enerBiO
- 1 plechovka bio krájených rajčat enerBiO
- 250 ml kokosového bio mléka enerBiO
- hrst bio jader kešu ořechů enerBiO
- 80 g basmati bio rýže enerBiO
- sůl, pepř, římský kmín
- sójové výhonky, koriandr a sezam na ozdobení
Postup:
- Oloupaný ananas, brokolici a batát nakrájíme na větší kostky. Tofu pokrájíme na menší kostičky a cibuli se zázvorem najemno.
- Do rozpáleného hrnce dáme ghee, na něm orestujeme ananas, potom batát a nakonec brokolici. Vše odložíme stranou a pokračujeme s cibulí, stonky koriandru a zázvorem. Jakmile vše chytí barvu, přidáme curry pastu.
- Promícháme a do hrnce vložíme i ostatní ovoce a zeleninu, zalijeme plechovkou pokrájených rajčat a kokosovým mlékem. Osolíme, opepříme a necháme 6–8 minut povařit.
- Na závěr dochutíme limetkovou šťávou a ozdobíme orestovaným tofu s římským kmínem, kokosovými chipsy, chilli, kešu, sezamem, koriandrem a sójovými výhonky.
Tip od Olivera:
Ke curry podávám nejraději rýži, kterou připravuji v rýžovaru. Vhodnou přílohou je ale i čočkové chapati, indický chléb naan, zelenina nebo je možné dát si curry jen tak samotné.
Ke curry podávám nejraději rýži, kterou připravuji v rýžovaru. Vhodnou přílohou je ale i čočkové chapati, indický chléb naan, zelenina nebo je možné dát si curry jen tak samotné.
Přejeme vám s Oliverem dobrou chuť.