Krémová rajčatová omáčka s těstovinami

Sdílet na Facebooku

16. ledna 2024

Jednomu z nejoblíbenějších receptů dětí i dospělých jsme oblékli zdravý kabát. Uvařte si ho společně s námi a s influencerkou a cvičitelkou Kateřinou Fričovou s pomocí BIO produktů enerBiO.

Ingredience (2-3 porce)

300 g špaldových špaget enerBiO

1 lžíce olivového oleje Alnatura

• 1/2 cibule

• 1 stroužek česneku

400 g tofu enerBiO

400 g drcených rajčat v plechovce enerBiO

1 lžíce rajčatového protlaku enerBiO

200 ml ovesné alternativy smetany Alnatura

1 lžíce špaldové mouky Alnatura

• sůl, pepř, špetka tymiánu

Obr. 1

Postup

Nejdříve na hrubém struhadle nastrouháme tofu a odložíme si ho stranou. Poté ve vroucí vodě se špetkou soli 8 minut povaříme špaldové těstoviny. Na velké pánvi mezitím orestujeme na oleji do zlatova cibuli a česnek. Přidáme strouhané tofu, zamícháme a chvíli smažíme. K hotové směsi dáme drcená rajčata a protlak spolu se smetanou a vše několik minut vaříme. Pro zahuštění lze použít lžíci špaldové mouky. Na závěr omáčku osolíme, opepříme a doplníme špetičkou tymiánu. Pro zpestření servírujeme s cherry rajčátky, bazalkou a parmazánem.

NÁŠ TIP: Aby mouka v omáčce nezhrudkovatěla, rozmíchejte ji v malém množství vody na hladkou kašičku a teprve pak směs vlijte k pokrmu. Omáčku poté nechte alespoň deset minut provařit.

Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích