Recept od Viki - Letní salát s falafelem
Sdílet na Facebooku
Přichází doba horkých letních dnů, kdy se nám nechce příliš vařit. Všichni tedy oceníme svižně připravená, svěží jídla, která potěší žaludek i oči.
Vyzkoušejte náš barevný vegetariánský salát s cizrnovými kuličkami, jenž vás chuťově uspokojí, a především na dlouhou dobu zasytí. Pusťte se do jeho míchání s Viki a s bio surovinami z enerBiO a ALNATURY teď hned!
Ingredience
Salát s falafelem
- 1 balení falafelů enerBio
- 4 lžíce slunečnicového oleje enerBio
- 2 avokáda
- sterilovaná kukuřice Alnatura
- černé kalamata olivy Alnatura
- 2 hrsti cherry rajčátek
- 2 hrsti rukoly
- 2 hrsti ledového salátu
- Alnatura humus
- 1 citron
- na dochucení: krémové balzamiko enerBio, sůl, pepř
- k podávání: tortilla chips enerBio, Knacke-Brot Alnatura
Postup
- Začněte tím, že si připravíte falafely dle návodu na obale a poté osmažíte na oleji do zlatova.
- Do talíře dejte na porci půl hrsti rukoly, půl hrsti ledového salátu, půlku avokáda, 2 lžíce kukuřice, pár cherry rajčátek, lžíci oliv, velkou lžíci humusu, kousek citronu.
- Salát můžete ochutit solí, pepřem a krémovým balzamikem.
- Nakonec do talíře přidejte pár falafelů a podávejte s kukuřičnými tortillami nebo knacke-brotem.
- Tento salát je velmi rychlý na přípravu a obsahuje bílkoviny rostlinného původu, díky kterým salát zasytí.
Dobrou chuť!