Krémová rajčatová omáčka s těstovinami
Sdílet na FacebookuIngredience (2-3 porce)
• 300 g špaldových špaget enerBiO
• 1 lžíce olivového oleje Alnatura
• 1/2 cibule
• 1 stroužek česneku
• 400 g drcených rajčat v plechovce enerBiO
• 1 lžíce rajčatového protlaku enerBiO
• 200 ml ovesné alternativy smetany Alnatura
• 1 lžíce špaldové mouky Alnatura
• sůl, pepř, špetka tymiánu
Postup
Nejdříve na hrubém struhadle nastrouháme tofu a odložíme si ho stranou. Poté ve vroucí vodě se špetkou soli 8 minut povaříme špaldové těstoviny. Na velké pánvi mezitím orestujeme na oleji do zlatova cibuli a česnek. Přidáme strouhané tofu, zamícháme a chvíli smažíme. K hotové směsi dáme drcená rajčata a protlak spolu se smetanou a vše několik minut vaříme. Pro zahuštění lze použít lžíci špaldové mouky. Na závěr omáčku osolíme, opepříme a doplníme špetičkou tymiánu. Pro zpestření servírujeme s cherry rajčátky, bazalkou a parmazánem.
NÁŠ TIP: Aby mouka v omáčce nezhrudkovatěla, rozmíchejte ji v malém množství vody na hladkou kašičku a teprve pak směs vlijte k pokrmu. Omáčku poté nechte alespoň deset minut provařit.