Vaříme s Oliverem Pape – Raviola s tvarohem, para ořechy a jahodovým gaspachem
Sdílet na FacebookuKdo by odolal měkoučkým a nadýchaným kulatým knedlíčkům, které naše babičky či maminky vytvarovaly vlastními dlaněmi? Dovnitř daly jahody ze zahrádky či borůvky z lesa, posypaly tvarohem, cukrem a zalily rozpuštěným máslem. Ta vůně! Ta sladká chuť, která pohladila každou špatnou myšlenku, zlomené srdce a vykouzlila úsměv na rtech každému z nás.
A nyní, když jsme již dospělí, nám toto jídlo připomíná naše dětská léta. Bereme si od maminek či babiček recept a připravujeme tento kouzelný pokrm našim dětem, abychom i jim dopřáli ten slastný požitek, který doufáme i ony budou předávat dál svým dětem.
Doba jde ovšem kupředu a pro tradiční jídla se vymýšlejí modernější verze. Zkuste náš recept na raviolu s tvarohem, para ořechy a jahodovým gaspachem, který jsme si pro vás s Oliverem připravili, a pozvěte na sladkou tečku svou rodinu a přátele. Uvidíte, co tomu řeknou.
Ingredience:
- 75 g brambor
- 250 g špaldové mouky enerBiO
- 1 vejce
- 25 ml vody
- 25 ml mléka
- špetka soli
- 250 g tvarohu
- 10 g vanilkového cukru
- 2 ks limetky
- 250 g jahod
- kokosový sirup enerBiO podle chuti
- 1 balení para ořechů enerBiO
Postup:
- Předem uvařené brambory oloupané za tepla necháme vychladnout do druhého dne. Nastrouháme je na jemno, přidáme mouku, vejce, cukr, vodu, mléko, špetku soli a kůru z jedné limetky. Hmotu propracujeme do hladkého těsta a necháme v lednici 20 minut odpočinout.
- Mezitím smícháme tvaroh s kokosovým sirupem, vanilkovým cukrem a limetkovou kůrou. Jahody rozmixujeme s trochou cukru a limetkové šťávy podle chuti. Para ořechy opečeme v troubě na 200 stupňů asi 3 minuty, následně nasekáme a promícháme s kokosovým sirupem.
- Těsto vyválíme na tenkou vrstvu cca 2-3 mm. Vykrájíme z něj kolečka o velikosti cca 10 cm a naplníme je tvarohovou náplní, přeložíme druhou vrstvou těsta a kraje promáčkneme vidličkou.
- Vložíme do vroucí vody a vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou. Následně ještě asi 2-3 minuty ve vodě ponecháme.
- Uvařené ravioli necháme okapat a opečeme je na pánvi s máslem.
- Na talíř naservírujeme první raviolu, ozdobíme čerstvými jahodami, para ořechy a na závěr zalijeme jahodovým gaspachem. Hotový pokrm můžeme dozdobit třeba čerstvou mátou, meduňkou nebo jedlými květy.
Přejeme vám s Oliverem dobrou chuť.