Vaříme s Oliverem Pape - PAIN d'EPICE
Sdílet na FacebookuByli jste někdy ve Francii či v samotné Paříži? Pokud ne, tak to nevadí, ale určitě vám doporučujeme, abyste se tam někdy zajeli podívat. Zjistíte, že je to krásná země plná historie, naplněna romantickou atmosférou a hlavně nabízející nezapomenutelné kulinární zážitky. Konkrétně v Paříži je mnoho venkovních míst, kde si se svými přáteli či rodinou můžete užít krásné chvíle, pobavit se a sníst něco dobrého.
Nyní máte možnost s naším novým věrnostním programem sbírat body na stylové potravinové dózy a termotašky GUZZINI, díky kterým vám vaše pokrmy vydrží déle teplé a vy si je tak budete moci vychutnat pěkně čerstvé.
Ale dost řečí, jdeme vařit!
Ingredience:
- 350 g květového medu enerBiO
- 40 g třtinového cukru enerBiO
- 125 g hladké mouky
- 125 g špaldové mouky enerBiO
- 20 g prášku do pečiva
- 2 vejce
- 100 g kokosového nápoje enerBiO
- 20 g másla
- 4 g sušeného zázvoru
- 4 g muškátu
- 4 g skořice
- 4 g badyánu
- kůra z 1 pomeranče
- kůra z 1 citronu
- 1 banán
Postup:
- Obě vejce spolu s cukrem vyšlehejte do pěny. Přidejte med, mléko a povolené máslo. Spojte a hned přidejte zbylé suroviny.
- Vše pořádně propojte.
- Nalijte do formy na biskupský chlebíček a navrch dejte nakrájený banán.
- Nechte péct 30-35 minut na 180 °C.
Chlebíček sám o sobě není přehnaně sladký a naopak při každém soustu si naplno vychutnáte všechno koření, které tam opravdu příjemně hraje a navzájem se doplňuje.
Spolu s Oliverem vám přejeme dobrou chuť.