Recepty od Viki – Rajská polévka s čočkovými knedlíčky

Sdílet na Facebooku

12. září 2020

Léto pominulo, ale teplé počasí se nás zatím ještě drží. Podzim se ovšem rychle blíží. Vyzkoušejte recept na hřejivou polévku z řady bio produktů enerBiO, který jsme si pro vás spolu s Viki připravili. Stejně jako my se jistě budete olizovat až za ušima.

Podzim se nese ve znamení barevného spadaného listí, teplých pletených šál, rukavic a čepic, slečny se předhánějí, která bude mít nejvýstřednější teplé punčocháče a studený vítr se nám bude ovíjet o tváře. I náš jídelníček se změní. Již nebudeme bažit po lahodných zmrzlinách, ale po něčem, co nás příjemně zahřeje. Sázkou na jistotu je rajská polévka.

Možná si pod názvem rajská polévka představíte polévku ze školní jídelny s těstovinovými hvězdičkami či písmenky. Nenechte se mýlit. Tato rajská polévka se tomu nepodobá. Při její konzumaci zavítáte do středomořské kuchyně, konkrétně do Itálie, kam patří mezi naprosté základy. Jednoduchý a chutný recept Viki ozvláštnila knedlíčky z červené čočky, které polévku posunou o úroveň víše. Uvidíte, že se bude celá vaše rodina olizovat až za ušima.

Rajská polévka s čočkovými knedlíčky

obr_1

Ingredience – 4 porce:

Polévka:

Knedlíčky:

Postup:

  1. Na olivovém oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky, orestujeme a přidáme mouku. Poté přidáme protlak a znovu orestujeme. Zalijeme ½ litru vody, dobře promícháme, přidáme koření (bobkový list, nové koření, sůl a pepř) a povaříme.
  2. V průběhu vaření přidáme i pasírovaná rajčata a v mezičase si uděláme knedlíčky.
  3. Uvařenou červenou čočku smícháme s vejcem, nasekanou bazalkou, opepříme, osolíme a případně zahustíme trochou strouhanky. Z těsta tvarujeme knedlíčky, které můžeme buď uvařit v osolené vodě, nebo opéct na olivovém oleji na pánvi.
  4. Nakonec z uvařené polévky vyndáme koření a dle vlastního uvážení můžeme polévku i rozmixovat tyčovým mixérem.

obr_2

Rajčatovou polévku podáváme s čočkovými knedlíčky, bazalkou a nočkem ricotty. Spolu s Viki vám přejeme nejen dobrou chuť, ale i krásně barevný podzim.

Náš tip: Sladší chuti docílíte, pokud do polévky přidáte lžíci cukru či trochu medu. Pikantnější bude s větším množstvím česneku nebo chilli.
Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích