Recepty od Viki – Letní zdravé a rychlé těstoviny
Sdílet na FacebookuMoravačka, která má ráda lidi a ráda je hostí. Mladá slečna plná entuziasmu, láskou k jídlu i sportu. Viki se dá popsat mnoha slovy, ale tím jedním by zajisté byl pozitivismus, který je cítit z každého jejího jídla a prostupuje vším, co dělá. Vaření propadla díky své mamince, které si nesmírně váží. V době, kdy si procházela dosti složitým obdobím, spolu začaly vařit a tím se ve Viki začala objevovat láska k jídlu.
Viki je tak krásný příklad toho, že se vším se dá bojovat a zvítězit. Dobré konce existují, když se o ně snažíte a tím je pro nás její příběh velkou inspirací. Tuto inspiraci se Viki snaží probudit i v ostatních lidech právě skrze jídlo, cvičení a celkově zdravý životní styl, i když sama přiznává, že má velice ráda sladké. A kdo taky ne? Více se o Viki můžete dozvědět na jejím instagramovém profilu @viktorie_hrazdilkova, ale nyní se již pusťme do vaření.
Ingredience:
- 250 g cherry rajčátek
- 3 stroužky česneku
- 2 malé cukety
- 1 čajová lžička oregana
- 1/3 sklenice BIO pasírovaných rajčat enerBiO
- 15 černých oliv
- Hrst čerstvé bazalky
- 1 polévkové lžíce BIO extra panenského olivového oleje enerBiO
- BIO celozrnné špagety enerBiO
- Sůl, pepř
- Čerstvá ryba dle chutě
Postup:
- Na olivovém oleji opečeme cherry rajčátka a dáme stranou. Na výpeku z rajčat orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme nakrájenou cuketu, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem.
- Přidáme pasírovaná rajčata a podusíme.
- Uvaříme špagety ve slané vodě (cca 8 minut).
- Hotové špagety přidáme k podušeným cuketám, doplníme opečenými rajčaty, nakrájenými olivami a čerstvou bazalkou.
- Servírujeme takto nebo s filetem grilované ryby.
Těstoviny jsou výborné samy o sobě, ale pokud je chcete ještě něčím doplnit, nebojte se a pusťte se do ryby. Léto je pro ryby ideálním obdobím a na našich talířích se často objevují. Ryby jsou zdrojem kvalitních bílkovin, vitaminů a také jódu (jód najdete v mořských rybách), a proto jsou pro lidský organismus velice zdravé.
Sledujte nás na našem instagramovém účtu @rossmann_cz a @viktorie_hrazdilkova a nenechte si ujít žádný z chutných receptů.
Přejeme vám s Viki dobrou chuť.