Recept od Viki - Zdravé nepečené kokosové kostičky
Sdílet na Facebooku
Ani ve sváteční čas se nemusíte bát o svou linii. Poradíme vám zdravější variantu vánočního cukroví, přichystanou z ingrediencí z řady bio produktů enerBiO. Připravte si lahodné kokosové kostičky podle receptu finalistky kulinářské soutěže MasterChef Česko 2020 Viktorie Hrazdílkové a klidně hřešte!
Viktorii Hrazdílkovou alias Viki jistě znáte ze soutěžní kulinářské show MasterChef Česko 2020, ve které postoupila do finálové TOP 16. Kromě vášnivého vaření se věnuje zdravému životnímu stylu, jeho propagaci na Instagramu a také koučingu na webové stránce fitviki.cz. Na Facebooku a Instagramu ROSSMANN najdete každý měsíc jeden Viktoriin exkluzivní recept s produkty enerBiO. Sledujte nás!
Ingredience
- 1 tvaroh v papíru
- hrnek strouhaného kokosu enerBio
- 2 lžíce cukru moučka
- malinová marmeláda enerBio
- tabulka hořké čokolády enerBio
- 1 lžíce kokosového oleje enerBio
Postup
- Tvaroh smíchejte s cukrem a strouhaným kokosem.
- Ze vzniklého těsta vytvarujte obdélník cca 1 cm vysoký (pracujte nejlépe na pečícím papíru), který pomažte marmeládou a následně dejte na 20 minut do mrazáku lehce zatuhnout.
- Mezitím si rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem (díky kokosovému oleji bude poleva lesklejší a bude se vám s ním lépe pracovat) na vodní lázni nebo dejte směs na 2 minuty do mikrovlnky.
- Kokosový základ vyndejte z mrazáku a rozkrájejte na kostičky. Kostičky následně obalujte v rozpuštěné čokoládě.
- Kokosové kostičky uchovávejte v lednici, kde vydrží až týden
TIP: Pro efekt můžete hotové kostičky postříkat rozpuštěnou bílou čokoládou.