Recept od Viki – Veganská čočková paštika s houbami a ořechy

Sdílet na Facebooku

14. prosince 2020

Lahodná a zdravá pochoutka k večeři nebo kulinářský dárek? Může to být obojí. Jestli chcete obohatit občerstvení, které se chystáte připravit své návštěvě, tak máme pro vás tip. Spolu s Viki jsme si nasadili hostitelské kloboučky a připravili jsme si pro vás tento lahodný recept. Pusťme se do toho.

Vánoce jsou za dveřmi a pro mnoho lidí to znamená, že je potřeba uklidit a připravit se na zástup pravidelných návštěv svých blízkých. I když jste jistě mistři ve své kuchyni a vašim hostům u vás vždy chutná, jistě v sobě máte i kus dobrodružné duše, která ráda zkouší něco nového.

Ano, bylo by snazší si jakoukoli paštiku koupit a ušetřit si tak práci s její přípravou. Ale zaprvé, je radost připravit něco sám. A zadruhé, počkejte, až se vaše návštěva bude olizovat až za ušima a bude se vás ptát, kde jste tu paštiku koupili. A vy s hrdostí v hlase prohlásíte, že jste ji sami připravili. Otázka: „Můžeš mi, prosím, dát recept?“, se pak bude ozývat ze všech stran.

Mimoto, je to taky skvělý tip na vánoční dárek, pokud mezi sebou máte kulinární gurmány.

Veganská čočková paštika s houbami a ořechy

obr_1

Ingredience:

Postup:

  1. Čočku opláchneme a namočíme na 30 minut do vody. Poté ji scedíme, dáme do rendlíku, zalijeme vodou, aby byla čočka celá ponořená, osolíme, přidáme bobkové listy a čočku povaříme cca 20 minut do měkka.
  2. Mezitím si na oleji orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme sušené houby, ořechy, tymián, utřený česnek a na závěr dochutíme solí a pepřem.
  3. Uvařenou čočku přidáme k houbovo-ořechové směsi a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Při mixování můžeme přidat ještě lžíci olivového oleje.

obr_2

Paštičku servírujeme ideálně s čerstvou petrželkou a veganskými špaldovými krekry, které tvarem připomínají sněhové vločky.

Spolu s Viki vám přejeme dobrou chuť.

Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích