Recept od Viki - Slaná ovesná omeleta s tofu a pestem

Sdílet na Facebooku

4. září 2022

Máte chuť připravit si nutričně vyváženou svačinu či lehčí oběd do práce nebo do školy? Vyzkoušejte ovesnou omeletu z produktů naší značky enerBiO. Zasytí a bude chutnat nejen vám, ale i vašim dětem.

Viktorii Hrazdílkovou alias Viki jistě znáte ze soutěžní kulinářské show MasterChef Česko 2020, ve které postoupila do finálové TOP 16. Kromě vášnivého vaření se věnuje zdravému životnímu stylu, jeho propagaci na Instagramu a také koučingu na webové stránce fitviki.cz. Na Facebooku a Instagramu ROSSMANN najdete každý měsíc jeden Viktoriin exkluzivní recept s produkty enerBiO.

obr

Ingredience

  • 80 g bezlepkových ovesných vloček enerBiO
  • 4 vejce
  • 1 PL rajčatového pesta enerBiO
  • 1 kus uzeného tofu enerBiO
  • paprika
  • pórek
  • olivový olej enerBiO
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve rozmixujte ovesné vločky na jemnější mouku. Všechna vejce si rozklepněte do mísy, poté přidejte ovesnou mouku a lžíci rajčatového pesta.
  2. Pokrájejte si uzené tofu a papriku na malé kostičky a nasekejte pórek. Tofu i zeleninu vmíchejte do moučné směsi. Osolte a opepřete ji dle chuti a dobře promíchejte.
  3. Na teflonovou pánev nalijte trochu olivového oleje a rovnoměrně rozetřete vaječnou směs do placky asi půl centimetru vysoké. Omeletu opékejte na mírném plamenu pod poklicí cca 10 minut z jedné strany, poté ji opatrně obraťte a dopečte ji bez poklice i z druhé strany (asi tak 5 minut).
  4. Omeleta díky ovesným vločkám více zasytí, lépe drží tvar a dobře se servíruje.

TIP: Pokud chcete ještě zvýšit obsah bílkovin, dochuťte omeletu novinkou v našem sortimentu značky enerBiO – vločkami jedlého droždí.

obr_2

Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích