Recept od Viki - Rychlé a zdravé řepové rissoto

Sdílet na Facebooku

18. listopadu 2021

Podzim je v plném proudu, a to kromě krásně zbarvených listů stromů bohužel znamená také podzimní plískanice a počasí na to, jen tak se zachumlat pod deku s něčím dobrým k snědku.

V těchto měsících je důležité svému tělu dopřát vitamíny, které nám pomáhají bojovat proti podzimní únavě a také blížícímu se zimnímu shonu. Proto jsme pro vás s Viki připravili recept na rychlé a zdravé řepové rissoto, které zahřeje, a ještě vás potěší svou veselou podzimní barvou. Tak si nechte chutnat!

Podzimní řepové rissoto

obr_1

Ingredience (1 porce):

Na servírování:

Postup:

  1. Začneme tím, že na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a poté přidáme rýži. Restujeme, dokud rýže tzv. nezesklovatí.
  2. Až rýže dosáhne požadovaného stádia začneme postupně (po naběračkách) přidávat teplý vývar, který jsme si připravili z vody a zeleninového bujónu.
  3. Rýži neustále mícháme, dokud se neuvaří do stavu al dente (při skousnutí by rýže měla být uprostřed tvrdší, nikoliv však nedovařená). V tuto chvíli vypneme plamen a dále již rýži nevaříme.
  4. Na závěr do rissota vmícháme řepovou pomazánku a kozí sýr (trochu sýra si ponechte stranou na závěrečné dozdobení talíře).
  5. Rissoto podáváme ozdobené kozím sýrem, nasekanými vlašskými ořechy s balzamikem a čerstvými bylinkami pro krásnou svěží barvu.

obr_1

Spolu s Viki vám přejeme dobrou chuť!

Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích