Recept od Viki - Rychlé a zdravé řepové rissoto
Sdílet na Facebooku
Podzim je v plném proudu, a to kromě krásně zbarvených listů stromů bohužel znamená také podzimní plískanice a počasí na to, jen tak se zachumlat pod deku s něčím dobrým k snědku.
V těchto měsících je důležité svému tělu dopřát vitamíny, které nám pomáhají bojovat proti podzimní únavě a také blížícímu se zimnímu shonu. Proto jsme pro vás s Viki připravili recept na rychlé a zdravé řepové rissoto, které zahřeje, a ještě vás potěší svou veselou podzimní barvou. Tak si nechte chutnat!
Podzimní řepové rissoto
Ingredience (1 porce):
- 60 g enerBio rýže na rissoto
- 500 ml zeleninového vývaru připraveného z 500 ml vody a 1 kostky enerBio bujónu
- 1 ks šalotky
- 3 lžíce olivového oleje enerBio
- 2 lžíce enerBio řepové pomazánky
- 60 g kozího krémového sýra
Na servírování:
- Kozí krémový sýr
- 10 g vlašských ořechů enerBio
- Lžíce enerBio krémového balzamika
Postup:
- Začneme tím, že na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a poté přidáme rýži. Restujeme, dokud rýže tzv. nezesklovatí.
- Až rýže dosáhne požadovaného stádia začneme postupně (po naběračkách) přidávat teplý vývar, který jsme si připravili z vody a zeleninového bujónu.
- Rýži neustále mícháme, dokud se neuvaří do stavu al dente (při skousnutí by rýže měla být uprostřed tvrdší, nikoliv však nedovařená). V tuto chvíli vypneme plamen a dále již rýži nevaříme.
- Na závěr do rissota vmícháme řepovou pomazánku a kozí sýr (trochu sýra si ponechte stranou na závěrečné dozdobení talíře).
- Rissoto podáváme ozdobené kozím sýrem, nasekanými vlašskými ořechy s balzamikem a čerstvými bylinkami pro krásnou svěží barvu.
Spolu s Viki vám přejeme dobrou chuť!