Recept od Viki – Pizza trochu jinak
Sdílet na FacebookuPizza. Tuto typickou italskou specialitu milují děti i dospělí po celém světe. My jsme si ale s Viki pro vás připravili trochu jinou verzi této italské pochoutky. Chceme vám tak dokázat, že mlsat se dá i zdravě. Vyzkoušejte naši zdravější, ovšem neméně chutnou alternativu z řady BIO produktů enerBiO. Hotovo bude do 30 minut.
Rychlá ovesná pizza
Ingredience:
Těsto:
- 1 a půl hrnku ovesných vloček enerBiO v suchém stavu
- 60 ml ovesného mléka enerBiO
- 1 vejce velikosti L
- 1 polévková lžíce olivového oleje enerBiO
- ½ lžičky soli
Obloha:
- Pasírovaná rajčata enerBiO
- Uzené tofu enerBiO
- Šunka, sýr, čerstvá paprika, rajčata, kukuřice, hrst čerstvé bazalky
Postup:
- Začneme tím, že si rozmixujeme ovesné vločky. Ovesné vločky smícháme se solí a přidáme olej, vejce, teplé mléko a zpracujeme v nelepivé těsto.
- Těsto rozválíme na pečícím papíru do tvaru pizzy, potřeme rajčatovou passatou a obložíme vším, co máme na pizze rádi - my použili čerstvou papriku a rajče, sušená rajčata, uzené tofu, šunku a sýr.
- Pizzu pečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C/15 až 20 minut.
- Pizzu podáváme s čerstvou bazalkou.
Tip: Aby se vám těsto lépe vyvalovalo, můžete jej nechat půl hodiny odpočinout v ledničce.
Spolu s Viki vám přejeme dobrou chuť.
Víte, že…
… ovesné vločky jsou jedinečný zdroj živin? Obsahují totiž velké množství vitaminů (A, B1, B2, B6, D, E) a antioxidantů, nenasycené mastné kyseliny omega-3 a omega-6, vlákninu, kvalitní sacharidy a další zdraví prospěšné látky. Jsou skvělou dietní surovinou. Pomáhají při problémech s trávením, stabilizují hladinu cukru v krvi a umožňují růst populace dobrých bakterií v trávicím traktu, čímž posilují imunitní systém našich střev. Chcete se o této superpotravině dozvědět více? Pak přejděte na článek zde: https://www.rossmann.cz/trendy-a-inspirace/ovesne-vlocky-5-a-vice-zpusobu-jak-si-diky-nim-zlepsite-sve-zdravi