Recept od Viki – Pizza trochu jinak

Sdílet na Facebooku

20. října 2021

Není pizza jako pizza. Může být slaná s kečupovým nebo smetanovým základem. Může být sladká s čokoládou. A může být i ovesná. Ptáte se, jak je to možné? Pak čtěte dál.

Pizza. Tuto typickou italskou specialitu milují děti i dospělí po celém světe. My jsme si ale s Viki pro vás připravili trochu jinou verzi této italské pochoutky. Chceme vám tak dokázat, že mlsat se dá i zdravě. Vyzkoušejte naši zdravější, ovšem neméně chutnou alternativu z řady BIO produktů enerBiO. Hotovo bude do 30 minut.

Rychlá ovesná pizza

obr_1

Ingredience:

Těsto:

Obloha:

Postup:

  1. Začneme tím, že si rozmixujeme ovesné vločky. Ovesné vločky smícháme se solí a přidáme olej, vejce, teplé mléko a zpracujeme v nelepivé těsto.
  2. Těsto rozválíme na pečícím papíru do tvaru pizzy, potřeme rajčatovou passatou a obložíme vším, co máme na pizze rádi - my použili čerstvou papriku a rajče, sušená rajčata, uzené tofu, šunku a sýr.
  3. Pizzu pečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C/15 až 20 minut.
  4. Pizzu podáváme s čerstvou bazalkou. 

obr_2

Tip: Aby se vám těsto lépe vyvalovalo, můžete jej nechat půl hodiny odpočinout v ledničce.

Spolu s Viki vám přejeme dobrou chuť.

Víte, že…

… ovesné vločky jsou jedinečný zdroj živin? Obsahují totiž velké množství vitaminů (A, B1, B2, B6, D, E) a antioxidantů, nenasycené mastné kyseliny omega-3 a omega-6, vlákninu, kvalitní sacharidy a další zdraví prospěšné látky. Jsou skvělou dietní surovinou. Pomáhají při problémech s trávením, stabilizují hladinu cukru v krvi a umožňují růst populace dobrých bakterií v trávicím traktu, čímž posilují imunitní systém našich střev. Chcete se o této superpotravině dozvědět více? Pak přejděte na článek zde: https://www.rossmann.cz/trendy-a-inspirace/ovesne-vlocky-5-a-vice-zpusobu-jak-si-diky-nim-zlepsite-sve-zdravi

Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích