Recept od Viki - Letní salát s marinovaným tofu
Sdílet na Facebooku
Svěží letní salát, který hraje barvami a chutěmi. Tak přesně takový je salát dle receptu Viki Hrazdílkové!
A jak na něj? Stačí vám pár ingrediencí, které můžete různě obměňovat dle chuti i sezóny. Salát můžete připravit i na letní grilovačku s přáteli, marinované tofu jednoduše přidejte na gril a za chvíli můžete svým strávníků, servírovat první chod!
Ingredience
- bílé tofu enerBio
- zelenina dle chuti: ledový salát, červené zelí, rajčata, hrášek, kukuřice, červená cibule
- sezamová semínka enerBio
- citronová šťáva enerBio
- sýr dle chuti
- marináda: 2 PL sójové omáčky enerBio, 2 PL kokosového sirupu enerBio, 1 PL sezamového oleje enerBio
- sezamový olej enerBio
Postup
- Tofu osušte a nakrájejte na větší kousky.
- Připravte si marinádu ze sójové omáčky, kokosového sirupu a sezamového oleje.
- Do marinády dejte nakrájené tofu a nechte alespoň hodinu marinovat (tofu můžete nechat marinovat v lednici i přes noc).
- Následně tofu orestujte na sezamovém oleji nebo připravte na grilu.
- Do misky si dejte zeleninu, kterou lehce osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou.
- Nakonec přidejte hotové tofu, posypejte sezamem a podávejte. Dobrou chuť.