Recept od Viki - Letní salát s marinovaným tofu

Sdílet na Facebooku

7. července 2022

Svěží letní salát, který hraje barvami a chutěmi. Tak přesně takový je salát dle receptu Viki Hrazdílkové!

A jak na něj? Stačí vám pár ingrediencí, které můžete různě obměňovat dle chuti i sezóny. Salát můžete připravit i na letní grilovačku s přáteli, marinované tofu jednoduše přidejte na gril a za chvíli můžete svým strávníků, servírovat první chod!

obr

Ingredience

Postup

  1. Tofu osušte a nakrájejte na větší kousky.
  2. Připravte si marinádu ze sójové omáčky, kokosového sirupu a sezamového oleje.
  3. Do marinády dejte nakrájené tofu a nechte alespoň hodinu marinovat (tofu můžete nechat marinovat v lednici i přes noc).
  4. Následně tofu orestujte na sezamovém oleji nebo připravte na grilu.
  5. Do misky si dejte zeleninu, kterou lehce osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou.
  6. Nakonec přidejte hotové tofu, posypejte sezamem a podávejte. Dobrou chuť.
     
Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích