Recept od Viki - Krémová čočková polévka
Sdílet na Facebooku
Jaro už je ve vzduchu, ale vy se ještě necítíte na osvěžující jarní salátek? Zachrání vás krémová čočková polévka!
Ingredience
- 100g červené čočky enerBio
- konzerva kokosového mléka enerBio
- 1 lžíce zeleninového bujónu enerBio
- 1 konzerva rajčat enerBio
- 1 cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje enerBio
- 1 stroužek česneku
- 5 cm čerstvého zázvoru
- lžička kurkumy
- chilli paprička (podle chuti)
- lžička římského kmínu
- litr vody
- sůl, pepř
- lžička třtinového cukru enerBio
- lžíce citronové šťávy enerBio
- sýrové tyčinky s goudou enerBio
Postup
- Do hrnce dejte olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Nechte zesklovatět a poté přidejte nakrájený stroužek česneku, čerstvý zázvor a chilli papričku (zde se řiďte tím, jak moc pálivé jídlo máte rádi, lze ji i vynechat).
- Lehce orestujte a přidejte kurkumu a římský kmín, nechte koření krátce rozvonět. Následně zalijte základ zeleninovým vývarem připraveným z vody a lžíce zeleninového bujónu.
- Také přidejte konzervu rajčat a červenou čočku, podle chuti přidejte ještě sůl a pepř. Zakryjte poklicí a nechte vařit cca 10 až 15 minut.
- Poté polévku rozmixujte do hladka. Do polévky nakonec přidejte konzervu kokosového mléka a krátce provařte. Polévku před podáváním dochuťte třtinovým cukrem a citronovou šťávou.
- Podávejte například stejně jako my se sýrovými enerBio tyčinkami.
Dobrou chuť!