Recept od Viki - Kokosové nanuky
Sdílet na Facebooku
Příprava vymazlené veganské zmrzliny vám v kuchyni zabere jen pár minut – ovšem o to těžší bude čekání, než dobrota zmrzne! Pusťte se do toho s Viki Hrazdílkovou a se surovinami z enerBiO radši hned.
Ingredience:
- 1 kokosové mléko enerBio v plechovce
- 1 lžíce mandlového enerBio krému
- 2 lžíce kokosového sirupu enerBio
- 3 lžíce kokosového cukru enerBio
- 1 hořká čokoláda enerBio
- 2 lžíce kokosového oleje enerBio
- mandle enerBio
Postup:
- Do rendlíku si dejte stranou lžíci kokosového mléka, kterou svaříte s kokosovým cukrem na karamel.
- Zbytek kokosového mléka rozmixujte s lžící mandlového krému a kokosovým sirupem do krémové konzistence.
- Tuto směs vlijte do formičky na nanuky a nechejte v mrazáku přibližně 30 minut zatuhnout.
- Následně na nanuky přidejte vrstvu kokosového karamelu a vložte je opět na 30 minut do mrazáku.
- Až nanuky vyjmete podruhé, obalte je v rozpuštěné čokoládě s přidaným kokosovým olejem. Dokud je čokoláda tekutá, posypejte je kousky mandlí, nechte zatuhnout a můžete mlsat!
TIP: Když do rozpuštěné čokolády přidáte trochu kokosového oleje, poleva bude krásně hladká a lesklejší! No prostě k nakousnutí!