Recept od Viki - Jarní čočkový salátek
Sdílet na Facebooku
Jaro už je za dveřmi a s ním i období zdravých a lehkých salátků! Připravte si doma tento rychlý, vynikající a úžasně barevný recept, který vám nejen svou chutí hned zvedne náladu.
Příprava salátku je jednoduchá a rychlá, proto se tento recept hodí třeba na rychlý oběd, či lehkou večeři. Tak pojďme na to!
Jarní čočkový salátek
Ingredience:
- 1 hrnek červené čočky enerBio
- 1 ks červené cibule
- hrst nakládané červené papriky
- 40 ml láku z nakládané červené papriky
- 1 lžička třtinového cukru enerBio
- 1 lžíce jablečného octu enerBio
- 1 lžíce francouzské hořčice
- 1 PL olivového oleje enerBio
- 4 ks ředkviček
- kousek pórku (nebo čerstvé jarní pažitky)
- sůl, pepř
- bezlepkový pohankovo-sezamový chléb enerBio
Postup:
- Začneme tím, že uvaříme červenou čočku doměkka v osolené vodě. Červenou čočku nemusíme před vařením namáčet a uvařená je do 10 minut. Následně si připravíme nálev.
- Najemno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, cukr, jablečný ocet, lžíci francouzské hořčice a lžíci olivového oleje dáme do láku z nakládaných paprik. Nálev promícháme a dáme krátce provařit (cca 5 min).
- Mezitím, co se nám vaří nálev, nakrájíme nakládanou papriku a pórek nadrobno, ředkvičky můžeme nakrájet na tenké plátky. Takto nakrájenou zeleninu smícháme s uvařenou červenou čočkou a poté směs zalijeme připraveným provařeným teplým nálevem. Vše promícháme a necháme vychladit v lednici.
- Nechte si chutnat!
TIP: Čočkový salát chutná nejlépe s bezlepkovým pohankovo-sezamovým chlebem.
Přejeme Vám dobrou chuť!