Mandlové lívance s jahodovou pomazánkou
Sdílet na Facebooku
Docházejí vám nápady na zdravé recepty? Vyzkoušejte mandlové lívance s jahodovou pomazánkou podle našeho receptu a připravte si lehkou snídani s kvalitními produkty od značek enerBiO a Alnatura.
Ingredience
- 50 g mandlových jader enerBiO
- 180 g špaldové mouky Alnatura
- 150 ml mandlového nápoje natur enerBiO
- ghee enerBiO
- ½ balení prášku do pečiva
- zahuštěná šťáva z agáve enerBiO
- sůl
- 4 vejce
- 250 g ricotty
- jahodová pomazánka Alnatura
Postup
- V kuchyňském robotu najemno namelte mandle. Smíchejte se špaldovou moukou a práškem do pečiva.
- Oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte žloutky s ricottou, mandlovým nápojem a 1 lžící agávového sirupu.
- Poté přidejte mouku. Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta.
- Rozehřejte pánev, lehce ji potřete ghee a přidejte 2 lžíce těsta. Smažte z obou stran na středním plameni dozlatova.
- Lívance podávejte s jahodovou pomazánkou a agávovým sirupem.
Dobrou chuť!