Čím se v zimě rozmazlovat?
Sdílet na Facebooku
Když je venku zima, je načase pořádně prohřát své tělo. Navíc během vánočního šílenství, honbě za dárky a hodinami strávenými v kuchyni, si zasloužíte menší rozmazlování. Vyzkoušejte náš recept na kávovo-čokoládovou dobrotu či domácí likér Baileys, který pohladí jak na jazyku, tak i na duši.
Kávovo-čokoládová dobrota
Ingredience:
- 2 lžíce kvalitního kakaa nebo 40 g dobré čokolády (třeba naše čokoláda enerBiO)
- 1 expresso
- horké mléko
- 1 lžíce cukru (dle chuti, třeba náš třtinový cukr enerBiO)
- špetka soli
- nadrcená kávová zrnka
Horkou čokoládu smíchejte s kávou, ozdobte šlehačkou, posypte nadrcenými kávovými zrny či polijte čokoládovou polevou. Tento recept vás nejen pohladí po duši, ale díky obsažené kávě vám dodá i energii třeba na den plný zimních radovánek – lyžování, sáňkování, koulování či stavění sněhuláka.
Domácí Baileys likér
Ingredience:
- 2 plechovky mléka Salko
- 500 ml mléka
- 500 ml rumu
- 1 sáček mandlového pudinku
Postup:
- Mléko Salko dejte vařit na 2 hodiny (v neotevřených plechovkách ve vodní lázni). Posledních 30 minut nechte mírně probublávat. Nechte vychladnout.
- V neoslazeném mléce uvařte mandlový pudink a nechte vychladnout.
- Po vychlazení obě směsi smíchejte a přidejte rum. Vše rozmixujte či pečlivě rozmíchejte.
Tento slaďoučký likér podávejte dobře vychlazený s kostkou ledu. Ideální tip na vánoční či novoroční dárek pro milovníky sladkých nápojů.