Recepty od Viki – Strašidelné plněné papriky
Sdílet na FacebookuVydlabávat se nemusí jen dýně. Skvěle ji nahradíte oranžovou či červenou paprikou, která poslouží jako krásná dekorace nebo i jako něco dobrého k zakousnutí. Pro letošní oslavu Halloweenu jsme se proto rozhodli jít touto cestou, neboť dýně ne všem chutná – a zejména dětem.
Vaše děti se jistě rády do tohoto čarodějnického vaření pustí spolu s vámi. Můžete to pojmout jako součást hry a příjemně tak strávit podzimní odpoledne. Kuchtit čarodějnické recepty nemusí jen čarodějnice. Ruku k dílu mohou přidat i princezny, piráti nebo třeba kočička s pejskem. Nebojte se, tento recept nedopadne jako jejich slavný dort :-)
Tak směle do toho.
Ingredience:
- 2 papriky
- 200 g kuřecího masa nakrájeného na drobné kostičky
- 80 g bio rýže basmati enerBiO
- 1 cibule
- 100 g bio rajčatové passaty enerBiO
- 1 čajová lžička bio třtinového cukru enerBiO
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce bio olivového oleje enerBiO
- 1 balení bio rajské omáčky pro děti enerBiO
- sůl a pepř
Postup:
- Papriky omyjeme, ořízneme vršky a odstraníme semínka. Pomocí nože vyřízneme paprice oči, nos a pusu. Záleží na vás, zda se bude paprika smát či se mračit.
- Na pánvi na oleji orestujeme cibuli nakrájenou najemno a přidáme kuřecí maso. Až se maso orestuje ze všech stran, přidáme rajčatovou passatu, prolisovaný česnek, dochutíme cukrem, solí a pepřem. Směs dusíme cca 10 minut.
- Mezitím si uvaříme rýži, kterou poté smícháme s masovou směsí.
- Nakonec papriky naplníme směsí rýže a masa a dáme péct do předem vyhřáté trouby na cca 30 minut při 190 °C.
Veselé halloweenské papriky podáváme s bio rajčatovou omáčkou pro děti.
Spolu s Viki vám přejeme strašidelně dobrou chuť.