Směs na chléb Low Carb
Bezlepková směs na přípravu low carb chleba, kterou zvládne připravit i začátečník. Chleba obsahuje vyváženou směs lněné mouky, psyllia, bramborové vlákniny a směsi semínek (dýňové, slunečnicové).
Nejprve si rozehřejte troubu na 170 °C. Do mísy rozbijte 4 vejce a ručním šlehačem je vyšlehejte do pěny. K vyšlehaným vejcím přimíchejte 150 g smetanového jogurtu. Přisypte směs na chléb a důkladně vše promíchejte. Směs nechte 2 minuty odstát a poté tvarujte chléb nebo bulky. Směs půjde lépe tvarovat, pokud si ruce navlhčíte vodou. Chléb nebo bulky umístěte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte 60 min (chléb) nebo 35 minut (bulky) při 170 °C. Po dopečení vytáhněte směs z trouby a nechte vychladnout. Pro zachování čerstvosti doporučujeme chléb uchovávat v chladu.
směs semínek v různém poměru (slunečnicové, dýňové), lněná mouka (zlatá, hnědá), bramborová vláknina, psyllium, kypřící látky: vinný kámen (hydrogenvinan draselný), hydrogenuhličitan sodný; sůl, lahůdkové droždí, stabilizátor: xantanová guma; kmín
Skladujte při teplotě do 24 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Topnatur s.r.o.
Teplinám 679, Slušovice 763 15
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Sacharidy | 10,0 g |
Tuky, z toho nasycené mastné kyseliny | 3,0 g |
Tuky | 25,0 g |
Vláknina | 30,0 g |
Bílkoviny | 24,0 g |
Sůl | 2,0 g |
Sacharidy, z toho cukry | 1,6 g |
Energetická hodnota | 1466,0 kJ / 352,0 kcal |
Alergen | Výskyt |
---|---|
Mléko a výrobky z něj | Může obsahovat |
Skořápkové plody (ořechy). Může zahrnovat mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy atd. | Může obsahovat |
Sójové boby a výrobky z nich | Může obsahovat |